بهترین صبحانه برای دیابتی ها چه می باشد؟
بسیاری از متخصصان تغذیه این اعتقاد را دارند که صبحانه وعده بسیار مهمی می باشد زیرا این وعده دوره ناشتایی شبانه را از بین می برد. این وعده با افزایش سطح گلوکز خون باعث می شود برای یک روز پر فشار کاری آماده شوید و انرژیتان افزایش یابد. با همه این ها بعضی از افراد سعی می کنند این وعده را از برنامه غذایی خود حذف کنند اما بعضی نیز همچنان بر حفظ این وعده پایبندند. افرادی که با بیماری های مختلف سر و کار دارند می توانند از طریق تغذیه بیماری های خود را نیز کنترل کنند. یکی از این بیماری ها دیابت می باشد. تغذیه نقش مستقیمی در دیابت دارد.
در این مقاله قصد داریم تا بهترین صبحانه برای دیابتی ها را معرفی کنیم.
چرا مصرف صبحانه مهم است؟
افرادی که صبحانه می خورند نسبت به افرادی که صبحانه نمی خورند رژیم غذایی سالم تری دارند و همچنین کمتر دچار گرفتگی می شوند و کنترل بهتری بر روی وزن خود دارند.کودکانی که صبحانه نمی خورند نسبت به بقیه کودکان دچار بد غذایی می شوند.
افرادی که مایل به قطع کردن وعده صبحانه خود هستند باید این را بدانند که که در اواسط صبح یا بعد از ظهر تمایل به خوردن میان وعده های پر انرژی پیدا می کنند. این میان وعده ها عمدتا دارای فیبر، چربی و نمک زیاد، ویتامین و مواد معدنی کم هستند. اگر مایل به قطع کردن صبحانه خود هستید بهتر است در اواسط صبح برای رفع گرسنگیتان از میان وعده های مفید مثل غلات، میوه تازه و ماست استفاده کنید.
معرفی انواع صبحانه برای افراد دیابتی
نکته مهم و کلیدی که انجمن دیابت آمریکا بر آن معتقد است این می باشد که توجه به میزان سطح قند خون و میزان سیر کنندگی بهترین صبحانه برای دیابتی ها می باشد. یکی از متخصصان تغذیه بر این باور است که صبحانه خوب برای دیابتی ها ترکیبی از کربوهیدرات، پروتِئین و چربی سالم در مقدار مناسب می باشد که به تعادل قند خون کمک کند. به نظر او صبحانه ساده برای افراد دیابتی شامل نان تست، آواکادو و تخم مرغ می باشد.
صبحانه مناسب دیابتی ها چه می باشد؟
صبحانه های حبوباتی
میتوانید از یک وعده صبحانه شامل حبوبات مانند لوبیا چیتی، نخود، عدس یا لوبیا سیاه استفاده کنید. این حبوبات حاوی پروتئین، فیبر و کربوهیدراتهای پایین گلیسمیک هستند که کنترل قند خون را بهبود میدهند.
سبزیجات تازه
صبحانه ای سالم و خوشمزه میتواند شامل سبزیجات تازه مانند خیار، گوجه فرنگی، ریحان، اسفناج و کاهو باشد. این سبزیجات کم کالری هستند و همچنین حاوی فیبر و آنتی اکسیدان های مفیدی هستند.
تخم مرغ
تخم مرغ منبع عالی پروتئین است و باعث افزایش احساس سیری و کنترل قند خون میشود. می توانید تخم مرغ را پخته و با سبزیجات تازه سرو کنید و یا آن را به صورت املت یا اسکرمبل با مقداری سبزیجات و با پنیر پایه کم چرب مصرف کنید.
غلات کامل
مصرف غلات کامل مانند جو، گندم کامل، برنج قهوه ای و آرد گندم کامل به جای غلات رفینه شده مانند آرد سفید میتواند کمک کند تا قند خون در محدوده مناسبی باقی بماند. میتوانید آرد گندم کامل را برای تهیه نان، نانوایی و پنکیک ها استفاده کنید.
ماست یا دوغ
ماست و دوغ حاوی پروتئین و کلسیم هستند و کمک میکنند تا احساس سیری بیشتری داشته باشید. میتوانید ماست یا دوغ را با میوه تازه یا دانه های آجیل ترکیب کنید. یک نکته مهم در مورد صبحانه برای دیابتی ها این است که هر فرد ممکن است به طور متفاوت به غذاها و گروه های غذایی واکنش نشان دهد.
سایر مقالات 👈 برنامه غذایی برای دیابتی ها
چه ترکیباتی را دیابتی ها نباید در صبحانه شان بخورند؟
در صبحانه برای دیابتی ها، باید از ترکیباتی که می توانند بر سطح قند خون تأثیر منفی داشته باشند، پرهیز کرد. برخی از ترکیبات خطرناک که بهتر است در صبحانه برای دیابتی ها استفاده نشوند عبارتند از:
قندهای ساده
مصرف مقادیر زیادی از قندهای ساده مانند شکر، شیرینی، آب میوه و نوشیدنی های شیرین شده می تواند باعث افزایش شدید قند خون شود. بنابراین بهتر است از این نوع قندها بهطور کلی پرهیز کرده و به جای آنها میوه های تازه و کم گلیسمیک را مصرف کنید.
غلات رفینه شده
آرد سفید و محصولاتی مانند نان سفید، نانوایی، کلوچه و بیسکوییت هایی که از آرد سفید ساخته شده اند، قندهای ساده و با اندک فیبر را در خود دارند و باعث افزایش سریع قند خون می شوند. بهتر است از غلات کامل مثل جو، گندم کامل و برنج قهوه ای استفاده کرده و غلات رفینه شده را به حداقل برسانید.
مواد غذایی پرچرب
مصرف مقادیر زیادی از چربی های اشباع شده و ترانس در صبحانه می تواند مشکلات قند خون را تشدید کند. به جای اینها، از منابع سالم چربی مانند روغن های نباتی (مانند روغن زیتون و روغن کانولا) و ماهی های چرب (مانند ماهی سردابی مانند سالمون و ماکرل) استفاده کنید.
نمک بیش از حد
مصرف نمک بیش از حد می تواند باعث افزایش فشار خون شود و مشکلات قلبی را تشدید کند. بهتر است مصرف نمک را به حداقل برسانید و از انواع ادویه های طبیعی و معطر برای اضافه کردن طعم به صبحانه استفاده کنید.
علائم دیابت نوع 1 و 2 چه می باشد؟
در ادامه، علائم دیابت نوع ۱ و ۲ را بررسی خواهیم کرد.
علائم دیابت نوع ۱
- عطش شدید: فرد مبتلا به دیابت ممکن است احساس عطش شدیدی کند و بیشتر از حد معمول آب بنوشد.
- ادرار زدایی مکرر: فرد مبتلا به دیابت ممکن است به طور مکرر و بیش از حد ادرار کند.
- خستگی و ضعف: افراد مبتلا به دیابت ممکن است احساس خستگی و ضعف بیشتری کنند، زیرا بدن غذا را به انرژی نمی تواند تبدیل کند.
- کاهش وزن: در برخی موارد، افراد مبتلا به دیابت ممکن است بدون دلیل آشکاری وزن کم کنند.
- تهوع و استفراغ: بعضی افراد مبتلا به دیابت ممکن است از تهوع و استفراغ رنج ببرند.
- آسیب به پوست: برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است آسیب و عفونت های پوستی متعددی داشته باشند، بهطور خاص در ناحیه گردن و تحتانی پوست.
سخن پایانی
در صورتی که به دیابت مبتلا شدید گزینه ای زیادی برای وعده صبحانه پیش روی شما قرار دارد اما شما باید چیزی را مصرف کنید که علاوه بر تامین انرژیتان قند خونتان را نیز متعادل نگه دارد. بهتر است در این باره با پزشک خود مشورت کنید و از او کمک بخواهید.